Magacin reči – knjiga prva

Priče sladunjavih uspomena koje ne blede.

Dan za danom, prođu godine. A reči ostanu negde zapisane. I dođe trenutak kada odlučiš da ih objaviš. Da ih makar na svojoj polici, među ostalim koricama ugledaš i stekneš utisak da si zaista nešto napisao, iznedrio. Reči vrede dok su u ekranu, ali su pod prstima, mnogo su osetnije, stvarnije. Sredinom jeseni, knjiga pod nazivom “Magacin reči – knjiga prva” ugledaće svetlost dana. Sadržaće petnaest kratkih, sladunjavih priča, lišenih današnjice, sa osvrtom na neka lepša, toplija, mirnija, humanija vremena kada nam je za osmeh bilo potrebno upola manje nego što je to slučaj danas.

Sama knjiga i svaka priča ponaosob, doživeće svoje audio izdanje, a ulogu naratora na moje veliko zadovoljstvo poverena je proslavljenom glumcu i TV voditelju, Tariku Filipoviću čiji glas je poslednje dve decenije sinonim za naraciju, savršene dikcije i senzibiliteta. Putem QR koda, koji je postao standard za očitavanje linkova, u knjizi će se uz svaku priču nalaziti kod koji će voditi na audio zapis odabrane priče.

I tako… Knjiga druga, treća, peta… U nastavcima, dokle bude imalo smisla i osnova. Među mnogim hobijima, pisanje je jedan od njih. Težite, negujte i oplemenjujte svoje hobije. Oni nas prizemne kada poletimo, uz njih osećamo poniznost, potpomažu unutrašnjem miru, otkrivaju našu bit, bude i šire prefinjene mirise koje nosimo u svojoj duši.

Fotografija koja će krasiti korice knjige, delo je talentovanog fotografa iz Novog Sada, Dejan Zakić, zabeležene u cik zore na Šodrošu, u Novom Sadu.